keresés a weboldalon

Laktanya

A Petőfi Sándor Laktanya a 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Mihály utca 18/A szám alatt fekszik. A laktanya területe összesen 35,17 hektár. A laktanyát a Petőfi Sándor Gépesített lövész ezred/ hadosztály közvetlen alakulata használta.  A katonai komplexum annak idején külvárosi részre épült, de a város fejlődésével ma már a város belső szerves részévé vált. A terület mellett kiskerti telkek voltak, a másik oldalán lakótelepi városrész alakult ki, mely lassan kertvárosi területté alakult át. Ez a terület hasznosítását is nagyban meghatározza.

A terület egy részén cégek, és raktárak működnek, másik részén erdős területrész van, de a legnagyobb területen felsőoktatási képzés és sporttevékenység folyik.

A terület hosszú távon történő hasznosítási célja, hogy szervesen illeszkedjen az egyetemi kampusz ökoszisztémájába és hozzájáruljon a város fejlődéséhez. Ezen elképzelés szerint a terület ideális helyszín lehet további Kampusz fejlesztési és lakhatási célú projektek megvalósításának.

A laktanya területén levő önkormányzati tulajdonú területekhez, bérelhető ingatlanokhoz kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátását is társaságunk végzi.