Szociális városrehabilitáció Zalaegerszegen - projektmenedzsment

20150105_142710

A projekt célja az volt, hogy fizikai környezet megújításának hatására élhetőbbé váljon a szociálisan hátrányos településrészek lakókörnyezete. Ennek keretében a megvalósításra került tevékenységek: bérlakás-felújítás, zöldfelület-fejlesztés, közintézmény-felújítás. Ezzel párhuzamosan a programhoz kapcsolódó intézményi és civil partnerek által végrehajtott soft- beavatkozások révén megindulhatott a rehabilitált városrész lakosságának társadalmi integrációja, lehetőség nyílt a társadalmilag hasznos közösségi életre lakókörnyezetük közelében.
Megvalósított fejlesztések:
A Petőfi utca környékén az Önkormányzat új parkolókat alakított ki, ezen kívül megújultak a környező zöldterületek is. A tömbbelső-rehabilitáció ésszerű térhasználatot, megközelíthetőséget és parkolási lehetőséget biztosít a Petőfi Iskola, a Belvárosi Óvoda és Bölcsőde, a szociális klub, valamint az érintett társasházak részére.
Megvalósult a Nyugdíjas otthonház rekonstrukciója: a belső lift és az épület tetőzetének felújítása, a homlokzati hőszigetelés és a nyílászárók cseréje. Felújításra került a pihenőudvar, és orvosi szoba kerül kialakítása az épületben.
A fejlesztés harmadik elemeként megújult a Szociális klub, melynek épülete rendkívül leromlott műszaki állapotban volt.
Az infrastrukturális, beruházási jellegű fejlesztések mellett számos kiegészítő „soft” tevékenység került megvalósításra (közösségi, képzési, közbiztonsági programok), melyeket a projektbe partnerként bekapcsolódó civil szervezetek hajtottak végre.